kortebaandraverijen
kortebaandraverijen
kortebaandraverijen
kortebaandraverijen

TipCompetitie

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de Kortebaandraverijen.nl Tipcompetitie! Om mee te doen, kun je voor elke kortebaan tot 12 uur de prognose invullen op onderstaand formulier. Je kiest vier paarden en die scoren punten voor jou. Je kunt alleen meedoen als Vriend van de Kortebaan.

Let op: alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen en maximaal één inzending per persoon (bij meerdere inzendingen van één persoon geldt de laatst gestuurde). Gebruik van schuilnamen en alleen een voor- of achternaam is niet toegestaan. Gebruik elke keer exact dezelfde formulering van de naam om verwarring te voorkomen!

De spelregels:

Net als voorgaande jaren zijn de kortebanen in verschillende regio’s verdeeld, van elk zes of zeven kortebanen. Zo maakt de eerste kortebaan van het seizoen, zaterdag 2 mei in Assendelft, deel uit van de regio ‘Zaanstreek’. Ook de kortebanen van Egmond aan den Hoef, IJmuiden, Santpoort, Beverwijk, Heemskerk en Purmerend maken deel uit van deze regio. Wie de regio ‘Zaanstreek’ wil winnen, zal dus tijdens de eerder genoemde zeven kortebanen goed moeten scoren.

De tweede kortebaan van het seizoen, de kortebaan over de Kerkstraat in Wognum, maakt deel uit van de regio ‘West-Friesland’. Ook de kortebanen van Venhuizen, Middenbeemster, Schagen, Enkhuizen, Medemblik en ’t Zand maken deel uit van deze regio.

De kortebanen van Vroomshoop, Bemmel en Roden vallen (ver) buiten de geëigende regio’s in Noord- en Zuid-Holland. De kortebanen van Bemmel en Vroomshoop zijn daarom ondergebracht in de regio ‘Bollenstreek’, met daarin ook Sassenheim, Zwanenburg, Hoofddorp, Hillegom en Lisse. De kortebaan van Roden vormt het sluitstuk van de regio ‘Westland’, waar ook Warmond, Stompwijk, Voorschoten, Nootdorp en De Lier deel van uitmaken.

Voorgaande jaren kwam het voor dat een deelnemer aan de kortebaan vlak voor het vallen van de eerste start werd geschrapt. De deelnemers aan de TipCompetitie, die zo’n geschrapte deelnemer hadden getipt, konden dan met dit paard geen punten scoren.Vanaf 2014 gaat een deelnemer die één van zijn deelnemers geschrapt ziet worden vóór de eerste omloop verder met de tegenstander van dit teruggetrokken paard. Dat betekent sowieso een score van twee punten, aangezien dit paard via een stilstaand nummer de tweede omloop bereikt. Wordt een getipte deelnemer na de eerste omloop pas teruggetrokken, geldt deze regel niet.

Verder zijn in het ‘TipCompetitie-spel’ de bekende regels van toepassing:
• Je kiest per kortebaan één winnaar en vult deze aan met drie andere paarden, waarvan de positie niet van belang is.
• Een paard kan punten verdienen door zijn ritten te winnen.
• Wanneer je de winnaar goed hebt voorspeld, krijg je bonuspunten. Deze bonuspunten worden toegekend op basis van de winnend uitbetaling bij de totalisator. Je deelt daarbij deze uitbetaling door drie (ten allen tijden naar boven afgerond), met een minimum van drie en een maximum van vijftien punten.
• Wanneer een door jouw gekozen paard een stilstaand nummer krijgt, scoort hij twee punten.
• Wanneer een deelnemer door bijloting de volgende omloop bereikt, scoor je daar geen punten mee. De deelnemer kan overigens in de volgende omloop wél weer punten scoren.
• Deelname aan de ‘TipCompetitie’ van Kortebaandraverijen.nl is uitsluitend voor ‘Vrienden’ van de kortebaan.

Prijzen

Dagprijzen
De eer en een mooie vermelding op de site. Wil je deze vermelding extra kracht bijzetten? Stuur ons dan een foto van jou (naar info@kortebaandraverijen.nl) op de kortebaan, die we bij de berichtgeving over de TipCompetitie kunnen gebruiken.

Regioprijzen
Elke periodewinaar ontvangt een fles wijn.

Totaalprijzen

1e plaats: Een fles wijn + trofee
2e plaats: Een fles wijn
3e plaats: Een fles wijn

Bekijk hier de eindstand van de TipCompetitie 2015.